måndag 8 november 2010

Trehjulingar för vuxnaEn trehjulig liggcykel är kanske inte mer praktisk än en vanlig cykel, men på sätt och vis roligare. Man sitter 30-40 centimeter från marken och eftersom cykeln inte lutar i kurvorna så känns det som en go-kart. I nerförsbackar går det fort eftersom luftmotståndet är mindre. Dessutom sitter man bekvämt bakåtlutad med bra utsikt framåt. Det kan se jobbigt ut för nacken, men det är det inte, det är samma sittställning som i tv-soffan.Problemet är att cyklarna är dyra och tar mycket plats. De senaste åren har tillverkarna därför börjat med fällbara trehjulingar. De har dock varit ganska otympliga även i hopfällt skick. Man måste ta av sits och hjul. Men nu kommer en spännande modell från HP Velotechnik som heter Gekko. Den fälls ihop utan att någonting måste tas loss, och den står upp av sig själv. Den kan fås med elektrisk hjälpmotor, så går det fort uppför också.En sån vill jag ha.HP Velotechnik. Gekko fx – The nimble foldable touring trike
ICE Trikes

3 kommentarer:

Trehjulingar sa...

Alltså varför inte. Hellre en trehjuling för vuxna än en Segway. Ser riktigt bekvämt ut, men att läsa tidningen samtidigt är nog inte att rekomendera.

Frågan är hur de funkar i backar, blir det inte jobbigt att ta i när man typ nästan ligger ner, får man kraft i benen?

Erik Sandblom sa...

De flesta trehjuliga liggcyklar har handbroms. Så det går utmärkt att läsa tidningen. Se det som en flyttbar solstol :)

Man får bra med kraft eftersom man kan spjärna emot med ryggen. Liggcyklar är lite tyngre och därför lite långsammare uppför. I gengäld är de lite snabbare nerför eftersom luftmotståndet är lägre.

Anonym sa...

http://www.rcutah.com/Greenspeed_X3_Sport.html