tisdag 5 maj 2009

Snygg och regnsäker


SF Tweed Ride

Vädret är ett bra samtalsämne men egentligen ville jag bara visa några bilder (inte mina, bara såna jag hittade på nätet!). Den här skönheten var med på San Francisco Tweed Ride nyligen. Tweed är ett tyg gjort på ull och andas precis som moderna mextex-material. Tweed är ganska tättvävt och kan därför sägas vara vattenavvisande.


Purple Cruise Machine

Valet av ytterplagg är viktigt när man väntar sig regn, men det tog mig många år att räkna ut att det som sitter under är minst lika viktigt. Det är vanligt med tröjor och skjortor av bomull, och problemet med bomull är att det absorberar fukt, både inifrån och utifrån. Och när det är vått så slutar det andas samtidigt som det verkar avkylande. Ull och syntetmaterial har inte dessa egenskaper; de drar inte åt sig lika mycket fukt och fortsätter att andas och värma även när de är våta. Den som är klädd i ull eller syntet måste alltså inte få panik för att det kommer några regndroppar.

Rivendell Bicycle Works: All you need is wool: Wool has evolved over hundreds of thousands of years in the snowy slopes of the Andes, the oven-like wastelands of Afghanistan, and the bitter cold deserts of Afghanistan. It will keep you comfortable in suburbia, the woods, the mountains, and the coast.


Development of curvilinear, polymer, anti-precipitation shielding systems for biped powered two and three wheeled vehicles
Översättning: Bloggaren, cykelbyggaren tillika butiksinnehavaren Henry tycker inte om cyklar med regntak.

Inga kommentarer: