måndag 7 januari 2019

Diktatur skulle krossa miljörörelsen

Jag hoppas att dikaturvurmaren Pär Holmgren inte får klartecken av Miljöpartiets medlemmar som kandidat i EU-valet. Om en diktatur införs så kommer cykelkramare bli de första som tystas, sen miljöfolk, forskare och porrsurfare.

En ny diktatur skulle inte nödvändigtvis se ut som kommunist- eller nazistdiktatur. Den blir istället en Diktatur 2000, en modern och fräsch diktatur med nya frågor och nya logotyper. Men ganska snart skulle det framgå att kritik och avvikande åsikter inte tolereras, inte ens om de kommer från rätt läger.

Visst kräver klimatfrågan en omställning av samhället. Det kan ske med klimatlagar, utsläppshandel och andra metoder som flyttar besluten ett steg bort från politiker som vill bli omvalda. Men så småningom uppkommer nya problem som samhället måste hantera. Kanske visar det sig att elbilar och självkörande bilar inte är så bra trots allt. Det går tyvärr inte alltid så bra för den som vågar påtala brister i en diktatur.

Det finns många bättre kandidater på Miljöpartiets lista. Max Andersson och Jakop Dalunde är erfarna och verkar bra, för att nämna två.

Amanda Sokolnicki: Klimatdiktaturen är precis lika skoningslös. DN

Det viktigaste för klimatet är att avskaffa demokratin

Inga kommentarer: