torsdag 11 mars 2010

Cykelvagn till minimalist


På Apollo 14 användes en kombinerad gå-vagn och arbetsbänk, Modularized Equipment Transporter

Jag har provat två stycken cykelvagnar, varav den ena rymlig men otymplig och den andra smidig men trång. Den smidiga vagnen är så liten att den inte tar mer än mina två rejäla cykelväskor.

Problemet med otympliga cykelvagnar är inte att cykla med stor last, det går fint. Problemet är att hantera vagnen när man inte cyklar. Ibland är det helt enkelt bättre att minska på prylmängden! Killen som säljer den smidiga vagnen tycker att folk inte uppskattar hur bra cykelvagnar är. Kanske det, eller är det så att man helt enkelt klarar sig rätt långt med en helt vanlig ryggsäck eller ett par cykelväskor? Hur ofta fyller man bakluckan på en bil?

An Interview with Nick Lobnitz, Carry Freedom Bike Trailer Inventor


Se min Flickr-sida med cykelvagnar

Den smidigare vagnen heter CarryFreedom City. Den medföljande tygväskan är liten, men det är lätt att spänna fast större saker ovanpå. Finessen med CarryFreedom City är att den är smidig både att gå och cykla med. Cykelväskor funkar bra på cykeln, men att bära dem någon längre sträcka till fots är ganska jobbigt.

Guide: Finkläder i cykelväska
På den alltid läsvärda Ljungbergs blogg så noteras de gigantiska resväskor som tycks bli alltmer populära, även på korta resor. Min förklaring till detta mysterium är att väskorna används till att packa finkläder med mycket luft. Men det behövs inte, en kostym kan åka i cykelväskan utan att bli skrynklig. Byxor och bläser brukar vara i ull eller nån blandning som inte skrynklar sig så lätt. Skjortan är lite känsligare, men köper man en bomullsskjorta av fin kvalitet så håller den sig ganska slät. Kläderna rullas luftigt inuti varann och stoppas ner i väskan. Skorna får plats mellan ytterlocket och innerdelen som försluts med snöre. Det går hur bra som helst, inget skrynkel överhuvudtaget! Resten av packningen får plats i andra väskan (cykelväskor säljs ofta i par).

Inga kommentarer: