söndag 30 november 2008

Narcissist javisst!



Jag är narcissist. Det betyder att jag tycker om mig själv. Precis som Captain Kirk. Narcissism kan vara en sjukdom, och symptomen finns kategoriserade under DSM-IV-TR. Så nu vet du det!

Men jag undrar om sjukdomsklassificeringen kan vara en sån där fånig härskarteknik precis som homosexualitet och annat som förr ansågs sjukligt, men som idag dyrkas som en källa till kärlek. Kanske har även homosexualitet en gång funnits med i DSM-IV-TR?

Det finns förresten en blogg som heter Narcissist javisst. Hon är en ganska snygg tjej i Lund som gillar att slåss. Låter verkligen gravt narcissistiskt eller hur? Läge för lite DSM-IV-TR helt bestämt. I hennes profil kan man läsa vilka böcker och filmer hon gillar. Jag ser inget som har med rymdskepp eller Star Trek att göra. Hon har helt enkelt inte uppnått den nivå av upplysning och andlighet som jag själv har. Fast då har hon något att se fram emot!

Captain Kirk och hans besättning har räddat världen flera gånger. Filmkritiker har sagt att Captain Kirk inte är tillräckligt blygsam. Hur ska man kunna vara blygsam när man har räddat världen flera gånger om? Typiskt DSM-IV-TR.

Wikipedia: Narcissistisk personlighetsstörning

Star Trek Inspirational Posters

torsdag 20 november 2008

Home of the Funny

Jag trodde jag skulle sakna Tina Fey och Sarah Palin nu när presidentvalet är över. Men det kommer nya.

The Onion Washington Post: Auto Execs Fly Corporate Jets to D.C., Tin Cups in Hand

Getty Images
"There's a delicious irony in seeing private luxury jets flying into Washington, D.C., and people coming off of them with tin cups in their hands," Rep. Gary L. Ackerman (D-N.Y.) advised the pampered executives at a hearing yesterday. "It's almost like seeing a guy show up at the soup kitchen in high-hat and tuxedo. . . . I mean, couldn't you all have downgraded to first class or jet-pooled or something to get here?"

Men jag älskar dig också Sarah!
Sarah Mania! Sarah Palin's Greatest Hits

Letterman: The Sarah Palin Debate Recap

New York Times: The Wild Wordsmith of Wasilla

tisdag 4 november 2008

Historiskt



Ju mer jag lär mig om månlandingarna desto mer fantastiska framstår dom. Att så många människor kunde samarbeta för att skicka människor så ofattbart långa avstånd. Att kunna färdas så långt i en miljö som en oskyddad människa inte överlever i mer än några sekunder. Det som skyddade astronauterna var inte bara deras rymddräkter och rymdskepp. Det var också markpersonalen och alla experter -- nördar, skulle vi kallat dem idag -- som grottade ner sig i detaljer och kunde allt om de mekanismer de byggde för att föra människor till månen. De kunde fatta beslut på stående fot och anpassade expeditionen efter oförutsedda händelser. De räddade astronauternas liv och expeditionens framgång.

Steve Bales och Apollo 11

När jag tänker på denna gigantiska prestation har det slagit mig att inget liknande har gjorts i min tid. I jämförelse med tiden för månlandingarna framstår min egen tid som en enorm fattigdom där det mest spännande som kan ske är att man köper en platt-tv.




I det här avsnittet av Star Trek ska Lokai och Bele förgöra varandra. De kan inte försonas, ty Lokai är svart på höger sida, medan Bele är svart på vänster sida. Star Trek: Let That Be Your Last Battlefield

Men jag kanske kan få uppleva en lite mer spännande och upplyst tid jag också.